Fri frakt och fria returer

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Synundersökning

 Boka synundersökning för glasögon,;

Hur är läget med din syn?

I samtliga butiker erbjuder vi komplett synundersökning för 199 SEK. Våra legitimerade optiker har lång erfarenhet och kan tillsammans med butikspersonal även hjälpa till med val av glasögon. Boka din tid här nedan eller titta förbi så hjälper vi dig i mån av tid. Det går också bra att komma in med ett befintligt glasögonrecept till samtliga av våra butiker eller ladda upp som PDF eller foto vid köp online. Vänligen observera att undersökningen gäller för glasögon och inte kontaktlinser samt att vi inte genomför undersökning för körkortskoll.

Vid synundersökning hos annan optiker: tänk på att synundersökning för glasögon och kontaktlinser är inte detsamma. Kolla en extra gång att du bokat för glasögon. Ta ut dina kontaktlinser i god tid och minst 30 min innan din synundersökning. Enligt patientdatalagen är optikern skyldig att lämna ut receptet.


Boka din synundersökning nedan:

 
Synundersökning Östra hamngatan 29, Göteborg

Östra Hamngatan 29, Göteborg

Måndag - Fredag: 10.00 - 19.00

Lördag: 10.00 - 17.00

Söndag: 12.00 - 16.00

Kontakt: ostrahamngatan@nividas.com

Hitta hit: visa karta

Synundersökning Norrlandsgatan 10

Norrlandsgatan 10, Stockholm

Måndag - Torsdag: 10.00 - 19.00

Fredag: 08.00 - 19.00

Lördag: 10.00 - 17.00

Söndag: 12.00 - 16.00

Kontakt: norrlandsgatan@nividas.com

Hitta hit: visa karta

Synundersökning Södra förstadsgatan 25

Södra Förstadsgatan 25, Malmö

Måndag - Fredag: 10.00 - 18.00

Lördag: 11.00 - 17.00

Söndag: 12.00 - 16.00

Kontakt: malmo@nividas.com

Hitta hit: visa karta

Hur en synundersökning går till

En synundersökning hos Nividas börjar med att någon av våra legitimerade optiker gör en mätning av ditt synfel med hjälp av en syndator. Vid behov genomförs även en tryckmätning för att mäta trycket i ögat. Ett ökat ögontryck kan leda till skador på synnerven.

Väl inne i våra moderna och avslappnade synundersökningsrum får du berätta om dina eventuella synbesvär och hälsotillstånd för optikern. Vi frågar dig även om förekomst av ögonsjukdomar och ärftlighet av dessa.

Om du redan använder glasögon uppskattar vi om du tar med dessa vid undersökningstillfället så att vi kan mäta upp styrkan och fråga hur de har fungerat för dig och om vi behöver göra några justeringar.

Med hjälp av vår utrustning kontrollerar vår optiker ditt synfel och tillsammans kommer ni fram till den glasstyrka som känns behaglig för dig, både på avstånd och på nära håll. Efter detta får du ditt glasögonrecept med dina styrkor och om du vill hjälper vår personal dig att hitta ett par passande glasögon.

Om du arbetar framför en dator behöver du kanske ett par glasögon specifikt för att använda framför datorn, så kallade terminalglasögon eller datorglasögon. För att läsa mer om detta kan du kika in på vår sida för datorglasögon.