Fri frakt och fria returer

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Om oss

Transparenta glasögon

NIVIDAS EYEWEAR

Nividas är ett svenskt glasögonmärke grundat 2014. Namnet -vi ser-, är hämtat ur esperanton, ett språk som skapades för att ena och öka utbytet mellan olika länder och kulturer. Inspirerade av världsspråket och människors vilja att se sig om utan begränsningar, designar och tillverkar vi glasögon som går att variera, vem du än är och var du än befinner dig. Upptäck världen med oss.

Vår affärsidé

Vi vill att alla ska kunna variera sina glasögon efter humör, tillfälle och plats. Som vilken accessoar som helst. Därför tillverkar vi unisexglasögon till ett rimligt pris, så att du inte behöver begränsa dig till ett par.

Tjej med transparenta glasögon

Vår tillverkningsprocess

Ett lågt pris betyder inte att vi tummar på kvalitet. Tvärtom. För att tillverka en båge behövs fyra månader av omfattande hantverk och kvalitetskontroller. Däremellan har vi valt bort traditionella mellanhänder, som gör att vi kan erbjuda kvalitetsglasögon till ett rimligt pris – direkt från oss till dig.

 

 
Hur våra glasögon designas

Design

Alla design och produktutveckling av våra glasögon sker från kontoret i Stockholm.

Hur våra glasögon tillverkas

Tillverkning

Tillverkningen sker i cellulosaacetat, en konstfiber utvunnen ur cellulosa från växtriket, som bidrar till varje båges unika uttryck. Därefter bearbetas det för hand till tunna block där front och skalm skärs ut. Samtidigt slipas och monteras våra glas på Nividas labb i Tyskland.

Våra försäljningsställen

Försäljning

All försäljning sker på nividas.com och i våra egna butiker. Utan onödiga mellanhänder kan vi alltid erbjuda hög kvalitet till ett lågt pris.