Fri frakt och fria returer

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Datorglasögon

Datorglasögon eller terminalglasögon

Vad är datorglasögon (terminalglasögon) och vad säger lagen?

Att arbeta framför en datorskärm kan orsaka sveda i ögonen, trötthet och huvudvärk. En ergonomisk arbetsställning, rätt inställd datorskärm och goda ljusförhållanden är viktiga faktorer för den som arbetar mycket framför datorn.

Många gånger är det dock ett synfel som orsakar besvär och då kan datorglasögon (terminalglasögon) vara en god investering. Enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter ska arbetsgivaren stå för denna kostnad om en synundersökning visar på behov av glasögon. (AFS 1998:5).

runda glasögon

Nividas datorglasögon (terminalglasögon)

Vi erbjuder två typer av datorglasögon (terminalglasögon); enkelslipade och närprogressiva. Vanligtvis är enkelslipade glasögon tillräckligt för arbete vid datorn men om arbetsförhållandena innebär att synavståndet varierar mycket och den anställde ser dåligt på flera avstånd kan så kallade närprogressiva glasögon behövas. Vilken typ av glasögon som den anställda är i behov av rekommenderas i samband med synundersökningen.

- Enkelslipade datorglasögon/terminalglasögon: 1359 kr ex. moms

- Närprogressiva datorglasögon/terminalglasögon: 2799 kr ex. moms

- Blåljusfilter: 399 kr ex. moms

- Synundersökning: 199 kr (momsfri)

Priserna är fasta oavsett glasögonmodell och inkluderar båge, tyska kvalitetsglas, antirep- och antireflexbehandling.


Till ansökan

Vill du bli kontaktad av oss?

Vill du ha mer information om datorglasögon/terminalglasögon? Eller är ni kanske ett större företag (50+ anställda) som vill diskutera ett skräddarsytt upplägg? Klicka på knappen nedan och lämna era uppgifter så hör vi av oss.


Skicka mer info
Transparenta datorglasögon eller terminalglasögon